KURŠUMLIJA: SVEČANA DODELA NAGRADA POVODOM DANA OPŠTINE - Prokuplje press (2024)

Ad

Drugog dana u okviru gradske slave, predsednik opštine Kuršumlija, Vojimir Čarapić uručio je nagrade našim najboljim studentima i učenicima, đacima generacije, nosiocima Vukove diplome i učenicima koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima. On je ovom prilikom istakao da obrazovanje naše dece predstavlja temelj svakog društva i da težimo tome da Kuršumlija postane jedan moderan grad gde će deca moći da primenjuju svoja stečena znanja i da je želja svih nas da nastave istim putem, da se usavršavaju i obogaćuju svoje znanje i da našu opštinu predstavljaju na najbolji način.

Pre uručenja nagrada , naš sugrađanin, hip-hop muzičar i tekstopisac, profesor istorije Dušan Koprivica, poznatog kao „Ćače“, otpevao je numeru „Ovde ostajem“. Takođe je učenica OŠ Miloje Zakić, Marta Jablanović, mentora Ružice Bojović, kazivala pesmu „Ne diraj mi majku“, autora Jelene Milenković.

Uručene su sledeće nagrade:- Naši najuspešniji studenati: Luka Vasića –student doktorskih studija, i dobitnik Povelje najbolji diplomirani student Prirodno-matematičkog fakulteta, Kristina Milovanović, Božidar Radović, Anđela Đorđević, Danijela Pantović, Aleksandar Pantović, Jana Milisavljević, Bojan Simović, Minja Đorđević, Isidora Stepanović, Vojin Đorović, Danica Lepović, Valentina Ristić, Jovana Nedeljković, Jana Pendić, Sava Milojević, Nikola Maričić, Milena Krpić, Ivana Vlašković i Aleksandra Stevanović.

– Učenici generacije: Anđela Vukomanović, učenica generacije Gimnazije u Kuršumliji, Nikolina Zdravković, učenica generacije „Ekonomsko-tehničke škole“ u Kuršumliji, Nina Todorović, učenica generacije OŠ „Drinka Pavlović“, koja je istovremeno osvojila 1. mesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika –književna olimpijada i Uroš Mitrović, učenik OŠ „Miloje Zakić“, koji je istovremeno osvojio 2. mesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture.

– Nosioci Vukove diplome:- Učenici Gimnazije: Veljko Vasiljević, Simona Jovanović, Katarina Lazić, Luka Nestorović, Petar Spasojević, Marko Radovanović, Iva Kovačević, Petar Čelić, Milica Delić, Stefan Mijajlović, Mia Savić, Mihajlo Milenković, Maja Simović, Andrijana Vasić, Miona Nedeljković, Nikola Gligorijević, Andrea Kovačević i Anja Todosić. – Učenici Ekonomsko tehničke škole: Aleksandra Rakić i Snežana Mihajlović.- Učenici OŠ „Drinka Pavlović“: Sara Filipović, Kaja Miljković, Jovana Radulović, Lutka Rašković. – Učenici OŠ „Miloje Zakić“: Marija Garić, Lazar Lukić, Isidora Barac, Miona Milivojević, Veljko Rajović, Neda Simić, Nađa Tanasković i Jovana Čolović koja je istovremeno osvojila 2. nagradu na republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike i 2. nagradu na međunarodnom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike.

Nagrada učenicima srednjih i osnovnih škola, koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima: Emilija Nešić, učenica Gimnazije, za osvojeno 2. mesto na republičkom takmičenju talenata iz oblasti psihologije, Sara Minić, učenica Gimnazije, za osvojeno 3. mesto na republičkom takmičenju iz Književne olimpijade, Nina Stefanović, učenica OŠ „Drinka Pavlović“, za osvojeno 3. mesto na republičkom takmičenju iz Biologije, Anastasija Došović–učenica OŠ „Miloje Zakić“, za osvojeno 2. mesto na republičkom takmičenju iz književne olimpijade, Marta Jablanović, učenica OŠ „Miloje Zakić“, za osvojeno 3. mesto na republičkom takmičenju iz književne olimpijade , Sara Jović, učenica OŠ „Miloje Zakić“, za osvojeno 2. mesto na republičkoj smotri „Čitalići klikeraši“, Pavle Radosavljević, učenik OŠ „Drinka Pavlović“, za osvojenu 1. nagradu na Republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike i 1. nagradu na Međunarodnom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike, Anđela Ristić, učenica OŠ Drinka Pavlović, za osvojenu 1. nagradu na Republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike i 1. nagradu na Međunarodnom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike.

Velike i značajne uspehe naši đaci postigli su i na grupnim takmičenjima: -Učenici OŠ „Miloje Zakić“ osvojili su 2. mesto na Republičkoj smotri čitalaštva čiji ne mentor bila Biljana Manić, nastavnik srpskog jezika. Nagrađeni učenici su: Bojana Marinković, Nikola Mihajlović, Sara Jović, Lenka Gilić, Ina Kostić, Vasilija Rakić, Ognjen Marković i Marko Rajović. Takođe, 2. mesto na Republičkoj smotri Revija kratkog đačkog filma-Filmić, osvojili su učenici OŠ Miloje Zakić. Nagrađeni su: Filip Babić, Dimitrije Jovanović i Nikša Spasić. Učenici OŠ „Drinka Pavlović“, naši mali junaci– ekipa „Atomski mravci“ na državnom prvenstvu na Sportskim igrama mladih, u igri između dve vatre, osvojili prvo mesto. Oni su takođe osvojili i zlatnu medalju na međudržavnom takmičenju u Splitu, gde su se takmičili sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Njihov mentor je Duašan Keča, a ekipu čine: Đorđe Stanić, Relja Milosavljević, Damjan Perović, Matija Milojković, Miloš Dimitrijević, Tina Stojanović, Sofija Bojović, Simona Đorđević, Emilija Milojević i Uroš Gajić. Takođe, na istom takmičenju u istoj disciplini, učeninici OŠ „Miloje Zakić“, koji čine ekipu „Beli lavovi“, osvojila je drugo mesto. Njihov mentor je Katarina Pujić a ekipu čine: Iva Ćirić, Kristina Antić, Dunja Radović, Dunja Ranđelović, Strahinja Jablanović, Andrija Urošević, Aleksa Vasić, Vojin Antić i Dimitrije Gajić.

Da naši učenici budu uspešni i da postižu značajne rezultate pobrinuli su se i njihovi mentori. Za doprinos postizanja zapaženih rezultata opština Kuršumlija se zahvaljuje sledećim profesorima i nastavnicima: Profesorima Gimnazije u Kuršumliji: Katarini Vučićević Stević, Jasmini Deljanin i Jasmini Ročkomanović. Nastavnicima OŠ „Drinka Pavlović“: Gorici Miljković, Biljani Martinović i Dušanu Keči. Nastavnicima OŠ „Miloje Zakić“ : Ružici Bojović, Biljani Manić, Branislau Kostiću, Gorici Mitrović, Katarini Pujović i Svetlani Stanković

Na samom kraju dodele nagrada čuli smo ponovo Dušana Koprivicu koji je otpevao najpopularniju duetsku pesmu „Ima jedan grad“ koju izvodi zajedno sa Pančom.

Izvor: sajt Opštine Kuršumlija

2

KURŠUMLIJA: SVEČANA DODELA NAGRADA POVODOM DANA OPŠTINE - Prokuplje press (2024)
Top Articles
How much money could Big 12 members make if conference sells its naming rights?
Santé Partners zoekt een Verpleegkundige | 12 - 36 uur | Kerkdriel in Kerkdriel, Gelderland, Netherlands | LinkedIn
Tyler Sis 360 Louisiana Mo
Edina Omni Portal
123 Movies Black Adam
The UPS Store | Ship & Print Here > 400 West Broadway
El Paso Pet Craigslist
Archived Obituaries
Missing 2023 Showtimes Near Cinemark West Springfield 15 And Xd
1970 Chevelle Ss For Sale Craigslist
How To Be A Reseller: Heather Hooks Is Hooked On Pickin’ - Seeking Connection: Life Is Like A Crossword Puzzle
Nikki Catsouras Head Cut In Half
Doby's Funeral Home Obituaries
Scentsy Dashboard Log In
Grand Park Baseball Tournaments
Colts Snap Counts
Conan Exiles Thrall Master Build: Best Attributes, Armor, Skills, More
Divina Rapsing
Is The Yankees Game Postponed Tonight
Tripadvisor Napa Restaurants
Atlases, Cartography, Asia (Collection Dr. Dupuis), Arch…
MyCase Pricing | Start Your 10-Day Free Trial Today
Foodsmart Jonesboro Ar Weekly Ad
Wood Chipper Rental Menards
Keyn Car Shows
Expression Home XP-452 | Grand public | Imprimantes jet d'encre | Imprimantes | Produits | Epson France
By.association.only - Watsonville - Book Online - Prices, Reviews, Photos
101 Lewman Way Jeffersonville In
Used 2 Seater Go Karts
Rogold Extension
Autopsy, Grave Rating, and Corpse Guide in Graveyard Keeper
Deleted app while troubleshooting recent outage, can I get my devices back?
Indiana Wesleyan Transcripts
Regis Sectional Havertys
World History Kazwire
Dying Light Nexus
Boone County Sheriff 700 Report
craigslist | michigan
Craigslist Lakeside Az
Busted Newspaper Campbell County KY Arrests
Great Clips Virginia Center Commons
Senior Houses For Sale Near Me
Pike County Buy Sale And Trade
Ehc Workspace Login
705 Us 74 Bus Rockingham Nc
Craigslist St Helens
Jane Powell, MGM musical star of 'Seven Brides for Seven Brothers,' 'Royal Wedding,' dead at 92
Rheumatoid Arthritis Statpearls
Rick And Morty Soap2Day
Dietary Extras Given Crossword Clue
Wvu Workday
Aaca Not Mine
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 5914

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.